Branşlarımız

Çocuk Yogası: “ Eğer dünyadaki her bir çocuğa meditasyon öğretilseydi tek bir kuşak içinde Dünyadaki şiddeti bitirmiş olurduk” Dalai Lama’nın sözüne derinleşirsek anlıyoruz ki;

Yoga sadece pozlardan ibaret değildir. Yoga erdemleri eyleme dönüştüren birleştirici bir sanattır. İnsanlığın hep ileriye yürümesine olanak sağlayan sanat, iyilik ve barış gibi düşünceler ile çocuklarımızı beslememizde yardımcı olan bir ilham kaynağıdır.

Yabancı Dil Eğitimi ( İngilizce ve Rusça): Giderek daha da küçülen ve bir şehir haline gelen gezegenimizde tüm dünya insanlarının ortak dil etrafında buluşmasının kaçınılmaz olduğunu kabul ediyoruz değil mi? Bu noktadan ve “az daha fazladır” felsefesinden hareketle okulumuzda çok fazla dil yerine tüm Dünya ülkeleri tarafından global olduğu kabul edilen İngilizcenin ve Antalya’nın ikinci anadili olarak bilinen Rusçanın çocuğa fark ettirilmesi ve sağlam temelinin oluşturulması için şevkle çalışıyoruz.

Güzel Sanatlar: “Hayal gücü bilgiden daha önemlidir, çünkü bilgi sınırlıyken, hayal gücü tüm dünyayı kapsar.” der Einstein

Güzel sanatlar ise hayal gücünün kapılarını aralayan en güçlü araçlardan biridir. Çocuğun ruhunun en derin köşelerine ulaşarak kendini ifade etmesine olanak verirken aynı zamanda kendi benliğini keşfetme yolculuğunda sihirli dokunuşlar yapıyor.

Satranç: Satranç tahtası insan zihninin macera parkurudur ve bu tahtada tüm denizlerdekinden daha fazla macera vardır. Bir de bu maceraları yaşayan çocukları hayal edin.

Mutfak Etkinliği: Çıkış noktalarımızdan biri şu; çocuğa hangi çalışmayı sunarsak sunalım gerçek hayata mutlaka bir çıkışı olsun. Mutfak, aileleri bir araya getirmeye vesile olan, doyulmaz sohbetlerin yaşandığı sofralara özenle hazırlanan bir yer iken; çocuğa aile, dostluk, birlik kavramlarını ve bunların önemini en güzel daha başka nerde anlatılabilir ki. Haftada birkaç kez mutlaka birlik olup ikindi atıştırmalıklarımızı sohbetler eşliğinde zevkle hazırlarız.

Masallar Dünyasına Yolculuk:
Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, develer tellal, pireler berber iken.
Ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken,
Az gittim uz gittim, dere tepe düz gittim.
Çayır çimen geçerek, lâle sümbül biçerek;
Soğuk sular içerek, ayla ayla bir güz gittim.
Bir de dönüp ardıma baktım ki, ne göreyim?
Gide gide bir arpa boyu gitmemiş miyim?
Natal – matal martaval,
İşte size duyulmadık bir masal.

Ve başlar sihirli dünyalara yolculuk, bu Kaf dağının arkasında bir ülke, yedi kat yerin altı, periler padişahının ülkesi olabilir. Ama aslında tam burada, yanı başımızdaki değerlere – Dostluğa, dürüstlüğe, iyiliğe, ahlaklı olmaya, erdemli olmaya, yardımseverliğedir çıktığımız yolculuklar.
Yaratıcı Dans
Yaratıcı dansla çocuklar dans ve hareket üzerinden kendilerini ifade olanağı bulur ve aynı zamanda bedenlerini aktif olarak kullanır. Her ders farklı konu ve kavramlar üzerinden çeşitli dans hareket ve oyunları öğrenerek duygusal ve fiziksel olarak gelişirler. Bununlar birlikte çocuk var olan dans potansiyelini doğaçlama ve kompozisyon çalışmaları ile ortaya çıkarır. Bu esnada yaratıcılıkları gelişirken eğlenerek öğrenirler ve rekabet yerine hep savunduğumuz birlikte çalışmayı deneyimlerler. Bu da onları sosyal-duygusal alanda geliştirir.

Tadımlık Atölyeler
Merak duygusu çocuğun ruhundan dolup taşarken, merak ettiğini deneyimleyerek öğrenme tutkusunu hep beslesin diye var tadımlık atölyelerimiz. Bunlar sayesinde farklı alanlarla ve işlerle tanışıyorlar ve hayatlarında karşılaşabilecekleri değişik beceriler gerektiren durumları burada yaşayıp çözüm yollarını öğreniyorlar.

Atölyelerden küçük alıntı: Çömlekçilik, takı tasarım, nakış işleme, krep yapım, balıksız suşi hazırlama, sabun yapımı, meraklı mucitler, renkli kimya…

Permakültür

  • Permakültür, sürdürülebilir insan yerleşimleri kurgulayabilmemizi sağlayan bütünsel bir tasarım bilimidir.
  • Bu değerli bilimden yararlanarak çocuklarımıza şu ilkeleri benimsetmek istiyoruz;

Yeryüzüne Özen Göstererek bütün yaşam sistemlerinin, canlı cansız bütün varlıkların devamı ve çoğalması için gerekli koşulları sağlama

İnsanlara Özen Göstererek insanların gıda, barınak, eğitim, iş ve keyifli insan ilişkilerine sahip olarak sağlıklı bir şekilde var olmaları için gerekli kaynaklara ulaşmalarını sağlama

Tüketime Sınır Getirme; kendi ihtiyaçlarımızı kontrol altına alarak yukarıdaki ilkeleri desteklemek için kaynak ayırabilme.